Soorten vloerbeschermers

Er zijn enorm veel verschillende soorten vloerbeschermers en stoelmatten voor het voorkomen van beschadigingen op je vloer. Vaak zijn ze gemaakt van Vinyl of PVC. Het nadeel hiervan is dat deze voor verkleuring kunnen zorgen. Op vloerbeschermer.nl bieden we daarom alleen vloerbeschermers van Polycarbonaat en Polyester aan. Lees hieronder welke soorten vloerbeschermers we nog meer aanbieden.

Vloerbeschermers voor harde vloeren en tapijt vloeren

Er zijn twee type vloerbeschermers verkrijgbaar: vloerbeschermers die geschikt zijn voor een zachte vloer zoals tapijt en vloerbeschermers die geschikt zijn voor harde vloeren, zoals laminaat, pvc, parket, gietvloer, vinyl vloer of plavuizen. Vloerbeschermers worden naast stoelmatten ook bureaustoelmatten genoemd.

Stoelmat polycarbonaat

Op vloerbeschermer.nl worden stoelmatten verkocht, vervaardigd uit polycarbonaat (PC) materiaal. Deze zijn geschikt voor harde en zachte vloeren zoals laminaat, gietvloer, vinyl, tapijt en vele andere vloeren. Ze zijn volledig helder, waardoor ze dan ook een optimale lichtopbrengst garanderen en daardoor blijft de vloerbedekking goed zichtbaar. Aan de onderzijde van de stoelmat voor harde vloeren zit een antislip laag zodat de stoelmat perfect op de vloer blijft liggen. De onderzijde van de stoelmat voor zachte vloeren heeft gebruiksvriendelijke nopjes zodat de mat perfect op de tapijtvloer blijft liggen. De vloermatten zijn ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming.

Stoelmat polyester

Naast polycarbonaat vloerbeschermers, zijn er ook vloerbeschermers vervaardigd uit volledig polyester materiaal. Polyester is versterkt met glasvezel. Omdat de glasvezels zichtbaar zijn in de platen, zijn ze niet volledig transparant. Ze hebben daarom een lichtdoorlatendheid van ongeveer 50%. Ze zijn geschikt voor harde en zachte vloeren zoals tegels, laminaat en vele andere vloeren. Aan de onderzijde van de stoelmat zit een antislip laag of nopjes zodat de stoelmat perfect op de vloer blijft liggen. Ook deze zijn geschikt voor vloerverwarming.

Vloerbeschermers op maat

Op vloerbeschermer.nl kun je ook vloerbeschermers op maat bestellen. Heb je een specifieke afmeting nodig? Gebruik dan onze configurator en bestel je vloerbeschermer in de juiste afmetingen. De maximale afmeting is 120x400cm.

Benieuwd naar het volledige assortiment aan vloerbeschermers? Klik hier.